Indlæser
AEDele - Autodele, El monteringsdele og forbrugsvarer 81716784

Hobbykniv

En hobbykniv er et must for enhver gør-det-selv mand eller kvinde. Når man skal skære større mængder pap, filt eller plast, så er hobbykniven en uundværlig og trofast hjælper. Der findes flere forskellige typer hobbyknive;. Der er både dem med fast blad og dem med løst blad. Hver især har de sine spidskompetencer. Hvis man vil have en kniv som altid holdes skarp, uden at man vil bruge for meget tid på vedligeholdelse, så er løsbladsmodellerne det bedste valg. Det er desuden også løsbladsmodellerne der bliver brugt på stort set alle lagre, da det er den bedste måde at håndtere emballage, der skal skæres eller ødelægges. Nedenfor giver vi råd til, hvordan man håndterer hobbyknive. Herudover fokuseres der på, hvilken type man skal vælge samt andre gode råd.

Råd til brug af hobbykniv

Hobbyknive er kendt for at være utrolig skarpe. Derfor skal de behandles med omhu og respekt. Det smarte ved løsbladsmodellerne af hobbyknive, er blandt andet at bladet konstant holder sig skarpt. Det gør det, da man knækker en del af bladet af hver gang det er blevet slapt. På den måde kan man hele tiden skyde et ubrugt og nyt led af hobbyknivens blad op, indtil der ikke er mere af tilbage. Herefter udskiftes det.

Hobbyknive fås hos AE Dele i forskellige størrelser og bredder. Det smalleste blad er 9 mm, og det bredeste er 25 mm. Udover at kunne justeres, så kan løsbladsmodellernes blad skydes helt ind i skeden. Herved kan man have den med i lommen eller jakken, uden risiko for, at kniven skærer hul på jakkelommen. Desuden viser tal fra Statens Institut for Folkesundhed, at skarpere knive faktisk giver færre ulykker, tro det eller ej. Dette skyldes, at man har langt bedre kontrol over hobbyknivens blad, jo skarpere den er. Ved slidte blade kan kniven hurtigt smutte, og klingen har sværere ved at skære præcist, hvis den er slap.

Det er vigtigt, at du vælger en hobbykniv, der passer til den type arbejde, du skal lave - hvis du altså vil få maksimalt ud af hobbykniven. Dvs. at vælge den rigtige tykkelse, bredde, samt grad af robusthed. Dette kan virke uoverskueligt, men det er egentlig bare for, at man undgår at skulle skære i gipsplader med en tynd kniv, der knækker hele tiden. Derfor skal man bare vælge en, der passer til den type arbejde man skal have. Det kan være en god ide at erhverve sig et par knive af hver tykkelse og bredde, så man sikrer, at man ikke står i situationen, hvor man ikke kan skære, det man skal. Her hos AE Dele har vi alle bredder af Hobbyknive, så man kan have et varieret udvalg af knive til enhver lejlighed.

  
 Giv gerne en anmeldelse på Trustpilot  
TRUSTPILOT / AEDELE.DK